Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.12.2006 12:16 - Бял дим.
Автор: mnenieto Категория: Други   
Прочетен: 4711 Коментари: 2 Гласове:
0

Последна промяна: 04.12.2006 12:21

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Лондон, нормалното за края на месец септември време не го прави да изглежда както по туристческите брошурки. Колкото и забележителности да има този град той е сив, мъглата те удря в лицето и понякога ако се покаже слънце си мислиш, че това не е нормално. В една от пресечките в северен Лондон, толкова обвита от мъгла, че се вижда само пътят, но не и къщите на нея, спряха две коли Vauxhall. Отвън къщата беше типичната за Англия и човек би си помислил, че внея живее някой от работниците в лондонското метро или средноплатен държавен служител. От колите излезнаха общо четирима човека, като само единият се различаваше от другите трима, които бяха типични представители на британската раса- рижи, високи и слаби. Чтвъртият също беше висок, слаб, дори жилав е по-правилно, но приличаше да е някой от континента или американец. В къщата вече ги чакаха доста за малкият й размер хора. Когато високият, слаб мъж влезе, се качи на вторият етаж по дървените стълби заедно с единият от тримата британци, а останалите двама останаха долу в кухнята да ги чакат. На вторият етаж, обзаведен точно като в нормална английска къща, вече ги чакаха десетина човека. Всеки изглеждаше различно, но човек би забелязъл, че повечето бяха слаби, но доста жилави хора, лицата им не изразяваха нищо, дори се поздравиха само с кимане. Пръв започна да говори дошлият токущо англичанин.
- След като и Вал вече е с нас, мисля, че е време вече да говорим и да стигнем до крайно решение. Ситуацията е такава, че трябв да го знаем още днес, понеже знаете, че колкото повече се забавим, толкова по-голяма е вероятността другите да ни изпреварят, а и онези старци като са затворени стават нетърпеливи. Вал кажи какво сте измислили, другите после само ще потвърдят, дали техните отдели са съгласни.
- Знаете за какво беше убит, последният заемал тази длъжност.-каза приличащият на американец, а и вече говорещ като такъв, висок, жилав човек.- Знаете също, че сегашният избор е много важен, понеже се отваря невероятната възможност с един избор да решим много проблеми. Нашите хора мислят, че не е удачно изборът да е за италианец, понеже така ще се засегне много малък кръг от хора. Най-добре е да е някой от желязната завеса, някой който би имал влияие от двете страни, а същевременно трябва да е много вярващ човек, не някой дилетант- такива не ни трябват, те са слаби хора и въпреки, че лесно ще ги управляваме, то и другите ще се докопват до тях лесно.
- И ние сме съгласни.- каза мъж с подчертан италиански акцент.- Въпреки, че искаме да си решим проблемите, не искаме да е пак италианец, понеже така ще го контролират лесно хората от сицилия, а и комунистите ще се докопат така с пари до него.
- Предложенията, бяха три,- продължи американеца и им раздаде по една папка- но се спряхме на едно. Той е идеален за целта, дълбоко вярващ, но същевременно разумен и ще се вслушва в нас.
- Преди да дойдеш ти, Вал говорехме също за него.- каза мъж, този път с френски акцент.- всички мислим, че е идеален кандидат, но се чудехме, мислили ли сте за събитието, което е най-важната част?
- Набелязали сме, човекът, сред много от потенциални кандидати, в момента е в лагер в Сирия и знае, че се готви за нещо голямо. той е безбожник ,вярва само в онези долари, които пращаме на семейството му в Малития, готов е на всичко. Цялостната операция ще се извърши с помощ от всички вас. Но ще изчакаме две-три години светът да утихне.
- Ние ще ви съдействаме напълно.- каза мъж с вид на средноазиатец.- а така се радваме, че ще решим и проблемите в нашата страна, но въпросът ми е кой ще е главният виновник на медиите?
- Някоя от балканските страни ще е, като ще решим малко преди самото действие, това е мярка за сигурност Али, не се притеснявай, всичко е да не изтича информация.- добави англичанинът.- Сега ако всички знаете решенията на вашите хора по въпроса искам да гласуваме. Който е ЗА да вдигне ръка.
Всички присъстващи вдигнах ръцете си в знак на съгласие.
- Тогава господа, ви пожелавам приятен ден.-каза американецът- Отсега нататък ще си общуваме само по куриери. Беше ми приятно да работя с вас. до нови срещи... 
Американецът знаеше, че никога повече няма да се видят с тези хора, той слезна по стълбите и следван от тримата си придружители отпътува за северна Шотландия, където на едно частно летище го чакаше самолет, на който пилотът знаеше, че неговият пътник, е богат тексаски петролен магнат, ходил с хеликоптер да разгледа нефтените платформи в северно море.
Останалите хора от къщата си тръгнаха в разстояние от по няколко часа. Самата къща бе продадена след месец на нормално английско семейство, което разбра, че тя е принадлежала на наскоро починала възрастна жена. 
Денят, който се срещнаха тези странни хора беше 30 Септември 1978, нормален лондонски ден с бяла мъгла.
17 дни по късно първата част от планът им се осъществява- над Ватикана се виеше бял дим.
След близо 3 години и част втора от планът им е осъществена. Никой не е разбрал за онази среща. Останалото знаете от новините...



Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - Много добро!
04.12.2006 12:45
Браво, направо става за роман :)
цитирай
2. dharma - 6+
04.12.2006 17:36
+++
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: mnenieto
Категория: Лични дневници
Прочетен: 49086
Постинги: 15
Коментари: 58
Гласове: 66
Архив